Sajtóközlemények

Új fényben ragyognak a Hotelstars csillagok - 2020. július 7.

A megújult követelmények révén a Hotelstars Union korszerű és átlátható csillagbesorolási rendszert kínál Európa több mint 22 000 minősített szállodájában, 1,2 millió szobához.

Az új követelménylista (Szállodai kategorizálás 2021-2025) ide kattintva elérhető!

Tovább

Megalapításának 10. évfordulóját ünnepli a HOTELSTARS UNION - 2019. december 14.

Az európai szállodák egységes csillagbesorolásának alapjait pontosan 10 évvel ezelőtt tették le Prágában. A Hotelstars Union-t (HSU) 2009. december 14-én a Cseh, a Holland, a Magyar, a Német, az Osztrák, a Svájci és a Svéd Szállodaszövetség alapította a HOTREC - az Európai Unió tagországai szálloda, éttermi, és kávéházi szövetségeinek ernyőszervezete - égisze alatt.

Tovább

Hotelstars minősítések 2019. január - november - 2019. november 30.

A Hotelstars Nemzeti Védjegy Bíráló Bizottsága a Minősítő Bizottság javaslatai alapján 1 db 1*-os, 4 db 2*-os, 30 db 3*-os, 12 db 3*superior, 59 db 4*-os, 10 db 4*superior és 3 db 5*-os, valamint 2 db 3*-os, 4 db 4*-os és 1 db 5*-os wellness és 2 db arany, 3 db ezüst és 1 db bronz fokozatú családbarát védjegyet adományozott eddig 2019-ben.

Megújultak a Hotelstars wellness kritériumok - 2019. február 1.

Az MSZÉSZ szekértői munkacsoportja elvégezte a Hotelstars wellness kritériumainak megújítását. A munka során meghatározták azokat az ú.n. "gasztro" kritériumokat, amelyek - a korszerű vendégigényeket kielégítve - elvárhatók a wellness szállodákban.

Családbarát védjegyet indít az MSZÉSZ - 2018. november 21.

A Hotelstars Union rendszeren belül működő, 91 pontból álló, a szálloda teljes működésére és szemléletére kiterjedő családbarát minősítési rendszert indít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az első minősítések már idén megtörténhetnek.

Új HOTELSTARS minősítések - 2018. november 1.

A Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága újabb szállodák minősítéséről döntött s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult hazai hotelek száma. Jelenleg 370 magyarországi szálloda rendelkezik Hotelstars minősítéssel, mely a hazai szállodai kapacitás közel 50%-át fedi le.

Szlovénia is csatlakozott a Hotelstars-hoz - 2017. április 27.

Szlovénia csatlakozásával a Hotelstars Union immár 17. tagját köszönti.
A Hotelstars Union örömmel fogadta a szervezet bővüléséről szóló híreket legutóbbi ülésén, melyet az európai hotelek, éttermek és kávézók ernyőszervezete, a HOTERC Közgyűlésének alkalmából tartottak Tallinban.

Tovább

HOTELSTARS minősítések - 2017. február 9.

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság legutóbbi ülésén az alábbi szállodáknak adományozott HOTELSTARS védjegyet

Tovább

Az Európai Unió intézményei támogatják a Hotelstars Union további erősítését - 2016. március 16.

A Hotelstars Union az európai szállodaminősítési rendszer legutóbbi fejlesztéseit mutatta be az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjainak.
“A Hotelstars Union kiváló példája az alulról jövő iparági kezdeményezésnek. A rendszer Európában történő egyre szélesebb körű alkalmazása lehetővé teszi az európai és harmadik országbeli vendégek számára a szállodai ajánlatok egyértelmű összehasonlítását”– összegezte elismerően az eredményeket Isabella de Monte, az Európai Parlament tagja. “Az EU többi országában is szükséges a rendszer további támogatása, bevezetése” – jelentette ki de Monte.

Tovább

Újabb HOTELSTARS minősítések - 2015. december 18.

Az első minősítési periódus (2010-2014) lezárultával jó ütemben történik a szállodák újraminősítése, így számos hotel - immár második - minősítésére is sor került, melyek már korábban is megszerezték a Hotelstars minősítést.

Tovább

Az Európai Parlament támogatja a Hotelstars Uniont - 2015. november 2.

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a turizmusról szóló jelentést, melyben a Hotelstars Union (HSU) is szerepel. A döntésnek azért is különösen örülünk, mert az akkor született, amikor a magyar szövetség gyakorolja a HSU rotációs elnökségét 2015-ben.

Tovább

Gyors ütemben halad a szállodák újraminősítése - 2015. augusztus 3.

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

A Hotelstars Union üdvözli az UNWTO tanulmányait az online vendégértékelések és a szállodai kategori - 2015. március 17.

A Hotelstars Union (HSU) üdvözli a napokban az UNWTO által megjelentetett az “Online vendégértékelés és szállodai minősítő rendszerek” és a “Szállodai minősítő rendszerek: kritériumok megújulása a 4 és 5 csillagos szállodákban” című tanulmányokat.

Tovább

Már 400 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2014. december 22.

Újabb 15 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 400-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

Már 385 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2014. október 10.

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága, s ezzel 385-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

Újabb szállodák kaptak Hotelstars csillagokat - 2014. augusztus 1.

Újabb 8 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 380-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

Újabb 13 szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2014. március 3.

Újabb 13 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 368-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

Átadták a 350 HOTELSTARS védjegyet - 2013. október 10.

Október 9-én ünnepélyes keretek között adta át a HOTELSTARS Wellness védjegytáblát dr. Horváth Viktória az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára és dr. Niklai Ákos az MSZÉSZ alelnöke a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA ****superior szálloda képviselőinek.

Tovább

343 hazai szálloda kapott már HOTELSTARS csillagokat - 2013. július 29.

Újabb 10 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 343-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

További két ország szakmai szövetsége csatlakozott a Hotelstars Union-hoz - 2013. június 4.

A HOTELSTARS harmonizált szállodaminősítési rendszer továbbra is terjed az európai országokban. Dánia és Görögország csatlakozásával, így már 15 országban azonos szállodaminősítési rendszert alkalmaznak.

Tovább

Már 333 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2013. június 3.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság legutóbbi ülésén 1 db 2*-os, 4 db 3*-os, 6 db 4*-os és 1 db 4* superior védjegyet adományozott.

Tovább

A 300. Hotelstars tábla ünnepélyes átadása - 2013. március 6.

dr. Horváth Viktória, az NGM turisztikáért felelős helyettes államtitkára ünnepélyes keretek között adta át a 300. Hotelstars-védjegytáblát Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Aqua-Solban.

Tovább

Már 300 hazai szálloda kapott HOTELSTARS csillagokat - 2012. december 19.

Újabb 17 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 300-ra emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Tovább

Újabb 14 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizot - 2012. november 9.

Az eddig regisztrált 481 szállodából 283 került minősítésre, mely a hazai szállodai kapacitás több, mint 40%-át fedi le.

Tovább

Átadták a 250. csillagos táblát - 2012. szeptember 21.

250 fölé emelkedett a Hotelstars Nemzeti Tanúsító Védjeggyel rendelkező szállodák száma.

Tovább

Újabb szállodák kaptak Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegyet - 2012. szeptember 14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőíből álló Bíráló Bizottság 2012. szeptember 13-án tartotta második ülését, mely során újabb 16 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntöttek.

Tovább

A Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy – Hotelstars minősítés Bíráló Bizottság első ülése - 2012. július 23.

Az MSZÉSZ tájékoztatása szerint megtartotta első ülését a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőíből álló Bíráló Bizottság 2012. július 18-án, mely során Fodor Olivért az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari főosztály osztályvezetőjét választották a bizottság soros elnökének.

Tovább

A HOTELSTARS lett a NEMZETI SZÁLLODAI TANÚSÍTÓ VÉDJEGY - 2012. június 12.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2012. június 12-én megállapodást kötött, mely szerint a HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszert - Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjeggyé emelve - alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.
A közös szándék szerint a szálláshelyek minőségét tanúsító védjegy elősegíti a szolgáltatási színvonal növelését, magas szinten tartását, a fogyasztók tájékoztatását, védelmét, ezáltal hozzájárul a turisztikai piac kiegyensúlyozott fejlődéséhez.
Olyan szálláshely tanúsító védjegy használatát tartják szükségesnek, amely országosan és nemzetközi szinten egyaránt alkalmas a magas minőséget nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetésére. Céljaik elérését a Hotelstars Nemzeti Szállodai Védjegy széles körű elterjedése biztosíthatja.

A Hotelstars lesz a nemzeti tanúsító védjegy - 2012. május 14.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke 2012 május 10-én együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá.

Tovább

A Lotus Therme Hotel & Spa kapta a 225. Hotelstars védjegyet - 2012. május 11.

Tovább

Állami tulajdonú védjeggyé válhat a Hotelstars Union - 2012. február 14.

Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai és vendéglátó-ipari főosztályának vezetője arról tájékoztatta a sajtótájékoztatón résztvevőket, hogy a kormányzat arról döntött, hogy a Hotelstars Union által felállított rendszert szeretné nemzeti szintű, állami tulajdonú védjeggyé emelni a szállodák esetében.

Tovább

200. Hotelstars védjegy a Globall Football Park and Sporthotelnek - 2012. január 27.

A hazai Hotelstars Union minősítési rendszerben megméretett szállodák sorában 200. házként kapta meg ünnepélyes keretek között a négycsillagos minőséget igazoló védjegytáblát a Globall Football Park & Sporthotel január 26-án, Telkiben.

Tovább

Bíztató kilátások Hotelstars ügyben - 2011. december 1.

Az MSZÉSZ megújult vezetésével már a tárgyalások lezárása is elérhető közelségben van – tájékoztatta a honatyákat a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Tovább

A lipóti Hotel Orchidea a 175. Hotelstars védjegyet viselő szálloda - 2011. november 5.

Ünnepélyes keretek között Kovács István, az MSZÉSZ főtitkára átadta a 175. Hotelstars védjegyet a sikeresen pályázó Orchidea Hotel**** Lipót tulajdonosai, Tóthné Farkas Teodóra és Tóth Péter részére.

Tovább

150. Hotelstars minősítés - Boscolo Budapest - 2011. szeptember 29.

A Boscolo Budapest a 150. szálloda Magyarországon, amelyik átvehette a sikeres Hotelstars Union minősítést igazoló oklevelet és réztáblát.

Tovább

Debrecenbe került a 100. magyarországi Hotelstars Union védjegy - 2011. július 21.

Július 20-án ünnepélyes keretek között, sajtótájékoztató keretében adták át Debrecenben a 100. Hotelstars Union elismerő oklevelet és táblát a négycsillagosra minősített Lycium Hotel igazgatójának, Balázs Csabának.

Tovább

Bizottsági állásfoglalás a védjegyrendszerről - 2011. június 30.

A szállodai minősítés területén olyan védjegyre van szükség, amely illeszkedik az európai uniós normákhoz, és figyelembe veszi a hazai szakmai elvárásokat is, mint például az EU-ban egyre több tagországban alkalmazott szállodaminősítési rendszer, a Hotelstars Union.

Tovább

A HOTELSTARS elterjedése megállíthatatlan! - 2011. május 18.

Luxemburg is a tagok között

Tovább

A Hotelstars Union az Európai Parlamentben - 2011. március 8.

A HOTREC, az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége március elsején mutatta be az Európa Parlamentben az EU-s intézmények, parlamenti szakbizottságok számára az idén immár 10 országban bevezetett egységes szállodai osztályba sorolási rendszert, a Hotelstars-t.

Tovább

Hotelstars Union in the European Parliament - 2011. március 4.

Hotel classification in Europe – Vice-President Tajani applauds hotel industry’s achievements towards a European common classification system

Tovább

A Hotelstars Union az Európai Parlamentben - 2011. március 3.

A HOTREC, az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége az Európai Parlamentben bemutatta az idén immár 10 országban bevezetett Hotelstars.eu új szállodai kategorizálási rendszert.

Tovább

Reaching for the Stars - 2011. március 2.

Towards a Unified European Hotel Classification System

Tovább

Hotel classification in Europe - 2010. december 10.

Estonia, Latvia and Lithuania join the Hotelstars Union

Tovább

Első minősített szállodák - 2010. december 2.

Megvannak a Hotelstars Union első minősített szállodái

Tovább

Startol a Hotelstars Union - 2010. november 17.

Itthon is startol a Hotelstars Union

Tovább

Átvennék a Hotelstars Union rendszert - 2010. november 1.

Balti országok, Törökország és Izrael is átvennék a Hotelstars Union rendszert.

Tovább

HOTELSTARS UNION - 2009. december 14.

Megalakult a HOTELSTARS UNION

Tovább