A Hotelstars Union szállodai minősítési rendszer követelményeinek értelmezése,

Gyakran ismétlődő kérdések

 

A Hotelstars Union szállodai minősítési rendszer a szállodákat 1*- 5*, illetve 1*superior - 5*superior kategóriákba sorolja.

Ahhoz, hogy egy szálloda minősítésre kerüljön, teljesítenie kell az un. kötelező – az M betűvel jelzett – kritériumokat, s el kell érnie minimum az adott kategóriára meghatározott pontszámot, melyek a következők:

 

Megnevezés

1*

2*

3*

4*

5*

A kategória minimum pont követelménye

 

90

 

170

 

260

 

400

 

600

Szuperior pont

követelmény

 

170

 

260

 

400

 

600

 

700

Minimum kritériumok száma

 

45

 

56

 

80

 

101

 

120

 

 

Az a szálloda, amely csak reggelit szolgáltat – tehát nem rendelkezik ebéd és vacsora szolgáltatást nyújtó étteremmel – legfeljebb 4* kategóriába sorolható, amennyiben a minimum követelményeket és a az előirt pontszámokat teljesíti.

Kérdések és válaszok

Keresés
 → 
Eredmény:
Ki végzi a szálloda minősítését?
A szállodai minősítés a hotelek önértékelésén alapul ?
Ki ellenőrzi a szállodák adatait ?
Hogyan állítják össze a Minősítő Bizottságot ?
Hogyan biztosítják, hogy a szálloda üzemeltetője a kérdőív kitöltésekor nem ad e félrevezető tájékoztatást ?
Mi történik, ha a szálloda üzemeltetője nem ért egyet a Bizottság minősítésével ?
Mi történik, ha az üzemeltető megígéri, hogy egy nem teljesített kritérium pótlását, korrigálását elvégzi ?
Az üzemeltetőnek a szálloda hány vendégszobáját kell a Minősítő Bizottságnak megmutatnia ?
Van e Minősítő Bizottságnak mérlegelési lehetősége ?
Lehet-e eltérés a minimum követelmények teljesítésénél ?

 

Copyright 2010 Magyar Szállodaszövetség